Hieronder vind u antwoorden op de meest gestelde vragen en de meest voorkomende problemen.

Staat het antwoord op uw vraag er niet tussen of heeft u een andere vraag? Neem dan contact met ons op en wij zullen uw vraag zo snel mogelijk beantwoorden.

De Playstation ventilator gaat snel na het opstarten trapsgewijs steeds sneller draaien en maakt veel meer lawaai dan voorheen. Soms lijkt de playstation net een stofzuiger.

De playstation heeft een onderhoudsbeurt nodig. Door het vele gebruik heeft zich een stof opgehoopt binnen in de console waardoor deze slecht of nauwelijks gekoeld word.

Bij een onderhoudsbeurt word de Playstation 4 geheel gedemonteerd en worden alle onderdelen handmatig stofvrij gemaakt, hierbij word ook de oude koelpasta vervangen door een betere en hogere kwaliteit geleidende koelpasta waardoor de Playstation 4 nog net iets beter gekoeld word en dus nog stiller is.

LET OP: Een onderhoudsbeurt is geen overbodige luxe en kan de levensduur van uw Playstation aanzienlijk verlengen.


Om de hoeveel tijd moet ik mijn Playstation 4 laten onderhouden?

Hier staat geen tijdslimiet voor, de PS4 geeft dit zelf aan wanneer u hoort dat de ventilator steeds eerder en sneller begint te draaien en de ps4 klinkt als een stofzuiger.

Afhankelijk van hoe schoon de omgeving is waar de PS4 staat en hoeveel ermee word gespeeld kan dit bij de een al na een jaar zijn en bij de ander pas na 3 jaar. Veel klanten laten preventief 1x per jaar de console schoonmaken. Dit voorkomt onnodig hoge reparatiekosten als de ps4 langere tijd te warm word.


De playstation 4 is gevallen of verplaatst geworden en de HDMI poort is zichtbaar beschadigd. Wanneer je aan de binnenkant van de poort kijkt zie je verbogen/afgebroken koperen pinnen en de ps4 geeft hierdoor geen beeld of geluid meer.

De HDMI poort zal vervangen moeten worden. De oude poort word vervangen voor een 2e generatie HDMI poort die minder snel zal beschadigen. Bij het vervangen van de Playstation 4 HDMI poort zit standaard een onderhoudsbeurt t.w.v €25 waarbij de PS4 stofvrij word gemaakt en de koelpasta word vervangen.


De Playstation 4 geeft na het opstarten geen of knipperend beeld. De ps4 is niet gevallen of verplaatst geworden en de HDMI poort of kabel is niet beschadigd. Het licht van de ps4 veranderd na het opstarten in een aantal seconden zoals normaal van blauw naar wit. Dit noemen wij het White Light Of Death (WLOD).

De HDMI IC Chip zal vervangen moeten worden. Bij het vervangen van de Playstation 4 HDMI IC Chip zit standaard een onderhoudsbeurt t.w.v. €25 waarbij de ps4 stofvrij word gemaakt en de koelpasta word vervangen.


De playstation leest geen Blu-ray spellen meer, geeft een error code tijdens het spelen of lezen van een schijf of heeft aanzienlijk langer nodig om te laden.

De Blu-ray lens is versleten of defect en moet vervangen worden.


De playstation wilt geen spellen meer innemen of uitwerpen, maakt een ratelend geluid of leest geen spellen of DVD meer.

Blu-ray drive, Lens of loopwerk defect. Reparatie of vervanging van de Blu-ray drive.


De Dualshock 4 controller kan geen draadloze verbinding meer maken met de Playstation en het internet via de WiFi werkt niet meer. In sommige gevallen zit de update in een "loop" en begint elke weer opnieuw.

De Bluetooth/wifi module moet vervangen worden.

Bij het vervangen van de Playstation 4 bluetooth module zit standaard een onderhoudsbeurt t.w.v. €25 waarbij de ps4 geheel stofvrij word gemaakt en de koelpasta word vervangen.


De playstation doet bij het aanzetten helemaal niets of laat heel even kort een blauwe led oplichten en valt dan meteen weer uit zonder een pieptoon te geven. De oorzaak is meestal blikseminslag of kortsluiting.

De voeding van de playstation is defect en moet vervangen worden.


De Playstation vraagt tijdens het opstarten voor een herinstallatie van de systeemsoftware of sommige applicaties of spellen starten niet op of geven een error fout code bij het opstarten of tijden het spelen.

Dit is een veel voorkomend probleem.

in de meeste gevallen is er een fout ontstaan in de systeemsoftware en zal deze hersteld moeten worden.

In sommige gevallen kan er ook een probleem zijn met de interne harde schijf.

 

Bij een firmware/software reparatie of vervangen van de interne harde schijf word de systeemsoftware volledig opnieuw geïnstalleerd en worden alle gegevens op de ps4 gewist (met uitzondering van standaard software updates).

Je zult na afloop opnieuw je account moeten invoeren op de ps4 en spellen opnieuw moeten installeren/downloaden. Aangekochte spellen in de ps store zijn account gekoppeld en hoeven niet opnieuw gekocht te worden. Deze zijn via je psn account gewoon weer gratis te downloaden en te installeren.


Hebben jullie een winkel? En waar zitten jullie?

Nee wij hebben geen winkel en hebben ook geen winkelpand. Doordat wij onze service van huis uit aanbieden en wij geen onkosten hebben aan bijv. personeel of winkelruimte kunnen wij onze service tegen lage tarieven aanbieden. Wilt u met ons een afspraak maken of gebruik maken van één van onze services? Neem dan contact met ons op via het tabblad Contact.


Kan ik tijdens reparatie of onderhoud aan mijn console meekijken of er op wachten tot hij klaar is?

Nee, doordat wij van huis uit werken en vaak met meerdere consoles of reparaties tegelijk bezig zijn en wij ook geen wachtruimte hebben is het niet mogelijk om er op te wachten tot de console klaar is. Wij kunnen wel een indicatie/tijd zeggen wanneer de console klaar is.