Playstation 5 Onderhoud Service

LET OP: Een onderhoudsbeurt is geen overbodige luxe en kan de levensduur van uw Playstation 5 console aanzienlijk verlengen.

Net als uw auto heeft ook uw playstation 5 console wel eens onderhoud nodig.

Veel mensen staan er niet bij stil dat uw ps5 console meer onderhoud nodig heeft dan er af en toe met een stofdoek overheen te gaan. De console word gekoeld door een ingebouwde ventilator. Deze ventilator trekt koele lucht van buitenaf naar binnen. De aangezogen lucht gaat via een vaste flow door de console en komt zo langs alle componenten die gekoeld moeten worden. Vervolgens word de warme lucht via de achterzijde van de console weer naar buiten geblazen. De aangezogen lucht in uw huis/kamer lijkt schoon maar dat is het niet. Het probleem zit hem in de fijne stofdeeltjes die in de lucht zitten. Deze stofdeeltjes blijven o.a. door statische elektriciteit hangen op bepaalde componenten in de console. Na verloop van tijd hopen deze stofdeeltjes zich zo erg op dat de koele aangezogen lucht zich niet of nauwelijks meer door de console kan verplaatsen. Hierdoor zal uw console te warm worden en uit eindelijk oververhit raken. Voorkom dat uw ps5 console oververhit en beschadigd raakt door uw console op tijd te laten reinigen.

Wanneer moet ik mijn console laten reinigen? 

Hier staat niet echt een vast tijdslimiet voor maar hangt af van een aantal factoren. De ps5 geeft dit zelf aan wanneer u hoort dat de ventilator begint te klinken als een stofzuiger. Afhankelijk van hoe schoon de omgeving is waar de ps5 staat en hoeveel tijd ermee word gespeeld kan dit bij de een al na een paar maanden zijn en bij de ander pas naar een paar jaar.

Heeft u bijvoorbeeld huisdieren en/of gebruikt u bijna dagelijks voor minimaal 1uur uw console? Dan is het aan de raden om elk jaar uw console te laten reinigen. Gebruikt u uw console minder dan raden wij aan om uw console 1x per 2 jaar te laten reinigen.

De koeling is van groot belang voor uw console. Voorkom eventuele schade of defecten en laat uw console tijdig professioneel reinigen.

Wat zijn de kosten hiervan?

Voor een ps5 console betaald u slechts €45,-

Prijzen zijn incl. het inwendig reinigen en stofvrij maken van de console, nieuwe koelpasta (vloeibaar metaal) en het bijwerken van de systeemsoftware en installeren van eventuele updates.

 

Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken?

Neem dan contact met ons via:

Mail: consoleserviceparkstad@hotmail.com