Playstation 5 HDMI Poort Reparatie

Wanneer je de ps5 per ongeluk omstoot, laat vallen of veel verplaatst met de HDMI kabel nog aangesloten dan kan het gebeuren dat de HDMI poort beschadigd raakt. Hierdoor geeft de PS5 geen beeld en geluid meer door naar de tv. 

Je kunt de beschadiging vaak met het blote oog zien. De koperen contactpunten zijn verbogen of de kern van de HDMI poort is naar binnen gedrukt. Dit gebeurt ook vaker als de HDMI kabel scheef of geforceerd in de ps5 word gestoken.

 

Het vervangen van de HDMI poort vereist veel nauwkeurigheid en SMD soldeerervaring en kan alleen maar met het juiste gereedschap worden uitgevoerd.

 

In het verleden hebben wij diverse PlayStation consoles binnen gekregen van klanten die geen ervaring hadden met micro SMD solderen of niet het juiste gereedschap hadden, maar toch geprobeerd hebben de HDMI poort zelf te repareren d.m.v. een verfbrander of verkeerde soldeerbout. De schade wat daardoor ontstaat aan het moederbord of omliggende componenten is vaak onherstelbaar of er gaat extreem veel tijd in zitten om de schade te herstellen waardoor de kosten onnodig hoor kunnen oplopen.

 

De klachten voor een defecte HDMI poort zijn:

- De ps5 start normaal op maar geeft geen beeld of geluid.

- Bij het opstarten van de ps5 veranderd de led van blauw naar wil (WLOD).

- De pinnen/contactpunten zijn zichtbaar beschadigd of verbogen.

- Het binnenkant/kern van de HDMI poort is naar binnen gedrukt.

- De HDMI poort zit los of heeft veel speling.

 

Geeft uw PS5 geen beeld of geluid maar is de HDMI poort niet zichtbaar beschadigd? Dan is de kans groot dat de HDMI Encoder IC defect is. Dit komt vaak voor na een stroomstoring of blikseminslag of als de ps5 vaak verwisseld word van tv. 

Klik HIER voor meer info over de HDMI Encoder IC.

 

 

De kosten voor het vervangen van de HDMI poort zijn €90,-

 

Bij het vervangen van de HDMI poort zit standaard een gratis onderhoudsbeurt inbegrepen.