Playstation 4 Onderhoud Service

LET OP: Een onderhoudsbeurt is geen overbodige luxe en kan de levensduur van uw Playstation 4 console aanzienlijk verlengen.

Net als uw auto heeft ook uw playstation 4 console wel eens onderhoud nodig.

Veel mensen staan er niet bij stil dat uw ps4 console meer onderhoud nodig heeft dan er af en toe met een stofdoek overheen te gaan. De console word gekoeld door een ingebouwde ventilator. Deze ventilator trekt koele lucht van buitenaf naar binnen. De aangezogen lucht gaat via een vaste flow door de console en komt zo langs alle componenten die gekoeld moeten worden. Vervolgens word de warme lucht via de achterzijde van de console weer naar buiten geblazen. De aangezogen lucht in uw huis/kamer lijkt schoon maar dat is het niet. Het probleem zit hem in de fijne stofdeeltjes die in de lucht zitten. Deze stofdeeltjes blijven o.a. door statische elektriciteit hangen op bepaalde componenten in de console. Na verloop van tijd hopen deze stofdeeltjes zich zo erg op dat de koele aangezogen lucht zich niet of nauwelijks meer door de console kan verplaatsen en zal door de warmte de koelpasta uitdrogen. Hierdoor zal uw console te warm worden en uit eindelijk oververhit raken. Voorkom dat uw ps4 console oververhit raakt door uw console op tijd te laten reinigen.

Wanneer moet ik mijn console laten reinigen? 

Hier staat niet echt een vast tijdslimiet voor maar hangt af van een aantal factoren. De ps4 geeft dit zelf aan wanneer u hoort dat de ventilator begint te klinken als een stofzuiger. Afhankelijk van hoe schoon de omgeving is waar de ps4 staat en hoeveel tijd ermee word gespeeld kan dit bij de een al na een paar maanden zijn en bij de ander pas naar een paar jaar.

Heeft u bijvoorbeeld huisdieren en/of gebruikt u bijna dagelijks voor minimaal 1uur uw console? Dan is het aan de raden om elk jaar uw console te laten reinigen en te voorzien van nieuwe koelpasta. Gebruikt u uw console minder dan raden wij aan om uw console 1x per 3 jaar te laten reinigen en te voorzien van nieuwe koelpasta.

De koelpasta is van groot belang voor uw console. Deze zorgt namelijk voor een optimale warmte geleiding/afvoer.

Ondanks dat u uw console weinig of nauwelijks gebruikt gaat de koelpasta op den duur uitdrogen en verliest deze zijn werking.

Wat zijn de kosten hiervan?

Voor een ps4 console betaald u slechts €25,-

Prijzen zijn incl. het inwendig reinigen en stofvrij maken van de console, nieuwe koelpasta en het bijwerken van de systeemsoftware en installeren van eventuele updates.

 

Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken?

Neem dan contact met ons via:

Mail: consoleserviceparkstad@hotmail.com